Alla nyheter

Art Nation festivalklara

Nyheter från Törebodafestivalen 2015 - fre 27 mar 2015 kl. 10:59

Art Nation är Göteborgsgruppen som från ingenstans lyckades på fyra veckor nå 100.000 visningar på Youtube och toppa flera av musiklistorna i Sverige med sin debut singel One Is Better Than No One.

Denna sextett av unga killar ger oss modern rockmusik med energifyllda liveshower och musik som går rakt in i hjärtat.
I sångaren och idolbekantingen Alexander Strandell har Art Nation sitt starkaste kort då han både med självförtroende och självklarhet visar vägen från start till mål.
Med en klar vision om att bli ett av världens största rockband har Art Nation ingen tanke på att sakta ner framgångskurvan.

Barnen bakade semlor på Lyckan

Lyckans Fritidsgård - fre 27 mar 2015 kl. 08:03
Det är inte fettisdagen nu, den har ju redan varit! Men vad gör det det var lika gott i alla fall.
Tack så mycket Kanalskolan som sponsrade oss med 40 semlebullar!!!! dom smakade väldigt gott.
Sedan har vi fått en ny medlem, han provade på lite under kvällen, välkommen!

Jag har skickat ut ett mejl ang. ett 2 dagars läger på Vara Folkhögskola, ni som inte fått mejl om detta, hör av er så fort ni kan så ni får informationen.

Nästa vecka är det stängt på Lyckan för det är påsklov.

Ha ett skönt lov! Så ses vi om 2 veckor igen.


Stiftelsen – hobbybandet som blev en skräll

Nyheter från Törebodafestivalen 2015 - fre 27 mar 2015 kl. 06:44

Att Stiftelsen nu är klara för Törebodafestivalen kommer att glädja många besökare.
Ibland vet man inte att ett behov har funnits förrän det fyllts. Stiftelsen är ett bra exempel.
Och det som var menat som ett hobbyband blev en av musikvärldens stora skrällar.
Under åren som har gått sedan Stiftelsen släppte sin singeldebut ”Vart jag än går” har de varit etta på de flesta listor, passerat gränsen för sjufaldig platina för singeln och dubbelplatina för albumet ”Ljungaverk”. De har genomfört en utsåld konsertturné samt ett flertal helgspelningar. Stiftelsens låtar har streamats över 70 miljoner gånger.

Historien om Stiftelsen är numera ganska känd. Robert Pettersson, sångare i Takida, bestämde sig för att förverkliga drömmen om att bilda ett band med sina gamla barndomskompisar. Micke Eriksson (gitarr) och Arne Johansson (bas) hade mest ägnat sig rock’n’roll och rockabilly med rötterna i 50-talet, Martin Källström (trummor) hade spelat mycket metal och var bland annat med i originalsättningen av Corroded.

Fyra gamla vänner som startade ett hobbyband, av en slump började sjunga på svenska och hittade en ton som man fick gå tillbaka till Perssons Pack och Traste Lindéns Kvintett för att hitta en motsvarighet till. En säregen mix av rock, pop, punk och folkton. Något som låter mer landsort än hipp storstad och stundtals nästan tangerar svenska dansband som de lät när de hade lite mer attityd och drag.

Dagens aktiviteter på Lyckans fritidsgård

Lyckans Fritidsgård - tors 26 mar 2015 kl. 13:17

På schemat står det semlebak och påskpyssel. Hjärtligt välkomna från Gunilla Kihlström /Lyckans fritidsgård.

Creedence Tribute – hyllar ett av de största banden

Nyheter från Törebodafestivalen 2015 - tors 26 mar 2015 kl. 07:10

Visst minns man Bad Moon Rising, Up Around the bend, Have you ever seen the rain, Cotton Fields, Born on the Bayou, och Susie Q? Ett av Europas bästa Creedence tributeband hyllar ett av de största banden inom rockhistorien!  En tribute-spelning på Törebodafestivalen där vi får höra historien bakom Creedence Clearwater Revivals enorma succéer.

Publiken får sig en upplevelse och resa som tar sin början när Tom och John Fogerty tar sina första stapplande musikaliska steg, som senare skulle generera ett av världens absolut största rockband genom tiderna.

Detta är ett "magisk" tribute-band med sann musikglädje, nostalgi, gnistrande ljud och ljus och framför allt en otrolig samling hits som kommer att leva till universums slut.  
Creedence Clearwarer Revival lever kvar och frodas genom CREEDENCE TRIBUTE!

Efterlängtade Asta Kask festivalklara

Nyheter från Törebodafestivalen 2015 - ons 25 mar 2015 kl. 07:20

Törebodas punkstoltheter Asta Kask är klara för att dra loss på årets festival.
Garanterat röj utlovas!

Bandet bildades redan 1978 i Töreboda. De har släppt ett antal skivor genom åren och gjort mängder med turnéer, både i Sverige och utomlands.  En spelning med Asta Kask kännetecknas av mängder med energi från scenen och det är säkert en av hemligheterna bakom bandets framgång.
 – Den dan jag inte är fullständigt utpumpad och har gett allt när jag går av scenen, då är det dags att fundera på packa ihop grejorna och gå i pension, menar Bonni.

 

Startlista 21 mars

Töreboda hästklubb - fre 20 mar 2015 kl. 21:19
Nu finns startlista för morgonens pay and jump. 68 starter känns jättekul, vi ses i morgon med första start kl 10.00

Vi uppdaterar alla medlemmars mejladresser

Lyckans Fritidsgård - fre 20 mar 2015 kl. 09:07
Hejsan!
Jag vill att samtliga som har en mejladress att skicka ett mejl till mig på dberntss@gmail.com eller lyckansfgard@gmail.com så att jag kan uppdatera listorna.
Ni som inte har mejl uppmanar jag att skaffa en, så att jag kan skicka information lätt och smidigt.
mvh Dan

Joshi och Viktoria Helgesson inviger festivalen

Nyheter från Törebodafestivalen 2015 - fre 20 mar 2015 kl. 07:55

Nu är det klart med invigare till Törebodafestivalen 2015. Det blir systrarna Joshi och Viktoria Helgesson från Tibro som kommer att klippa bandet på torsdagen. De tillhör den absoluta världseliten inom konståkning och har dominerat i Sverige under ett antal år.
 – Joshi och Viktoria är mycket bra förebilder för alla ungdomar. De visar hur en idrottstjej eller kille kan, med tålamod och träningsdiscplin, nå eliten i en av världens tuffast sporter. Det känns kanonbra att de ville komma hit, säger festivalgeneral Per Ottosson.

 

En information från Lyckans fritidsgård.

Lyckans Fritidsgård - tors 19 mar 2015 kl. 16:20

Nu är det äntligen torsdag och på schemat står fria aktiviteter. Hjärtligt välkomna från Gunilla Kihlström / Lyckans fritidsgård

Inbjudan Påsksmällen 2015

Töreboda-PSK - ons 18 mar 2015 kl. 21:17
Hej! Här finner ni inbjudan

Sidor